Птичје породице

Велики пингвин је важна птица са луксузним „обрвама“

Pin
Send
Share
Send
Send


Макаронски пингвин (лат. Еудиптес цхрисолопхус, такође макаронски пингвин) врста је рода гребенастих пингвина.
Изглед пингвина Макарони сличан је пингвинима Мацкуарие (Сцхлегел), раније су били комбиновани у једну врсту са поделом на две подврсте. Међутим, данас се сматрају двема различитим врстама. Одрасли пингвини макарони високи су 50-70 цм и тешки нешто више од 5 кг. Од полагања јаја до ваљења, у просеку прођу 34 дана.
За разлику од пингвина Мацкуарие, који се размножавају само на истоименом острву, пингвин Мацарони је широко колонизован у јужном Чилеу, Огњеној земљи, Фокландима, на острвима јужног Атлантика и према истоку до Кергуелена и Хеарда. Пингвин Макарони се такође налази на северу Антарктичког полуострва. Укупно је познато више од 200 места за узгајање.
Пингвин Макарони се, према различитим проценама, сматра најчешћим пингвином - од 17 до 20 милиона јединки.

Научна класификација
Краљевство: Животиње
Тип: хордати
Подтип: Кичмењаци
Разред: Птице
Ред: Пингвин
Породица: Пингвин
Род: гребени пингвини
Врсте: пингвин макарони
Латинско име
Еудиптес цхрисолопхус
Брандт, 1837

Крестасти пингвин (Еудиптес цхрисоцоме)

Висина: 40-45 цм.
Тежина: 2,3-2,7 кг.
Становништво: 3,5 милиона парова
Станиште: Антарктичка и субантарктичка острва

Еудиптес робустус - Златни гребен Снар пингвин или Црест Снар пингвин
Снарес Исландс, ланац који се протеже јужно од Новог Зеланда, једино је станиште ових пингвина.

Достиже 63 цм висине, тежине око 3 кг.
Живи у повољним условима умерене климе. Воде на острвима Снарес су довољно топле да пингвини ретко пливају на југ изван субантарктичког региона.

Чуј глас великог пингвина

хттпс://анималреадер.ру/вп-цонтент/уплоадс/2015/01/великолепниј-пингвин-мегадиптес-антиподес.мп3
Велики пингвини уређују своја гнезда на земљи. Да би то урадили, прво извлаче малу рупу, а затим њено дно обложују малим гранчицама. Женка полаже два јаја, и то са прекидом од 3-4 дана. Прво јаје је приметно мање од другог. Оба родитеља их инкубирају наизменично. Док један од њих загрева зидање, други му доноси храну. Пингвини се рађају за 32-35 дана. Међутим, једном од деце ће, нажалост, бити суђено да умре због неповољних временских услова.

Образовне лекције за млађу генерацију.

Преживела беба, напунивши 2,5 месеца, први пут одлази са родитељима на океан, где учи да самостално набавља храну за себе - рибу, мале лигње и крил. Овде је и он у опасности, на пример, у виду састанка са новозеландским морским лавом, чији исход може бити кобан за пингвина. Али утеха је у томе што су златно гребени пингвини изврсни пливачи и они једноставно могу да одпливају од предстојеће опасности у облику овог предатора.

Ако пронађете грешку, одаберите део текста и притисните Цтрл + Ентер.

Pin
Send
Share
Send
Send