Птичје породице

Чињенице и идентификација паракеет ауклет

Pin
Send
Share
Send
Send


Ауклет папагаја има широк асортиман свих аљашких ауклета, али нема исту стоку као остали у мору или у колонијама за размножавање. Кратко пливање и роњење у морском птичању, лето Беарингс и јужна обална Аљаска.

Обично трчи у паровима или малим групама. Ауклет Паракеет је мала, интензивна морска птица висока око девет до десет центиметара. На глави и леђима има тамно црно перо, бели врат и прса и бело тело.

Ауклет папагаја (Атхииа социтакула) је мала морска птица у северном Пацифику. Ауклети папига требали су бити постављени на род Цицлоархинцхус, али новији примерци и генетски докази требало би да буду стављени на род Атхиас, чинећи га уско повезаним са совим гребенима и барем са овулама.

Бави се бореалним водама Аљаске, Камчатке и Сибира. Гнезди се у стрмим, опаловим и стјеновитим пољима обалног острва, зими се крећући према југу.

Опис

Ауклет од папагаја је кратка наранџаста новчаница са малом (23 цм) аук која охрабрује птицу да изрази свој интригантан израз. Перје птице је тамно одозго, а бело одоздо. Једним белим перјаником пројицираним уназад из очију. Мала је разлика између узгојног и зимског перја.

Папагај је изузетно гласна врста у завичајном станишту, назива га једном кад стигне у гнездо и дуетује кад стигне његов пар. Доследно се назива ухо за рибање (као осцилатор казеина и његова ефикасност је непозната, али може бити повезано са заштитом јаме од уљеза и јачањем везе са својим партнером.

Понашање и размножавање

Ауклет паракеет је изузетно друштвен у својим узгојним колонијама.

Сезона храњења ванземаљског октала варира, с тим што сезона размножавања заузима већину малих планктонских ракова попут еупхаусида, цопепода и амфипода. Недавна истраживања показују да је у неким областима такође склона желеу. Често се храни на знатној удаљености од колоније, тонући и до 30 метара да би дошао до свог плена.

Узгајање започиње у априлу и мају у колонијама које се често деле са другим врстама аука. Овај пар сноси јаје, које траје само месец дана, пилетина се храни 4 пута око 35 дана. Пилић побегне ноћу, сам лети до мора.

Статус и очување

Иако се паклени ауклети не сматрају претњом, постоје процене да на северном Пацифику има преко милион људи. Не верује се да је недавно опао, али би у будућности могли да му угрозе предатори и изливање нафте.

Погледајте видео: Ремонт квартиры своими руками. Как укладывать ламинат, паркет, плитку (Септембар 2021).

Pin
Send
Share
Send
Send