Птичје породице

Глаукокрили галеб (Ларус глауцесценс) Чињенице

Pin
Send
Share
Send
Send


Глаткокрили галеб, научно име Ларус глауцесценс је бела, белоглава велика морска птица из имена рода је латински Ларус.

Стари грчки, специфични глуценсини за „глукус“ из глукозе, су нови латински. Енглески „глукус“ односи се на азурно зелену или сиву боју.

Опсег и животни век

Глазирасти крилати галеб ретко се може наћи далеко од мора. Живи на обали Вашингтона у близини западне обале Аљаске.

Глазирасти крилат се такође гнезди на северозападној обали Аљаске, лети, и на руском Далеком истоку.

Током зиме налазе се у Калифорнији, Орегону, Доњој Калифорнији, Јужној Доњој Калифорнији и обали Соноре.

Глатки крилати галеб често синтетише са западним образом што резултира проблемима са откривањем, посебно у подручју звука снимка.

Ова врста глауоус-крилатог галеба редовно се размножава са галебовима харинга из Аљаске. Обе хибридне комбинације аналогне су Тхаиеровим образима.

Процењује се да глауоус-крилати галебови трају око 15 година, али неки су хронични; На пример, птица у Британској Колумбији живела је више од 21 године.

У америчкој савезној држави Вашингтон живео је најмање 22 године, 9 месеци за птицу Британске Колумбије, иако је рекорд дуговечности већи од 37 година. Више.

Глазирасти крилат галеб је изузетно нејасан у западном палеарктичком региону, Мароку, Канарским острвима и, последњи пут, забележен из Ирске у фебруару и 26. марта 2016.

Такође је забележено у Британији 2006/217. И 23 / зиме. Рекорд је био 20/26 у Цлевеландовом Салтхалм Поол-у и привукао је стотине Твиттер-а.

Опис

Овај глауоус-крилати галеб је врло велике величине са великом птицом, образом харинге, с површином сличном површини западног галеба, који је вероватно генетски повезан са њим.

Глаукокрили галеб мери 50-68 цм (20-227 инча) у дужину и 120-150 цм (47-59 инча) у распону крила, са физичком масом од 730-11,690 грама (1,61-3,73 фунте). Тешка је у просеку 1.010 грама (2,23 фунте).

У стандардним мерењима, крилна гајтана Галеба Глаукознокрилца износи 39,2 до 48 цм (15,4 до 18,9 инча), новчаница 4,6 до 6,4 цм (1,8 до 2,5 инча), а тарзус 5,8 до 7,8 цм (2,3). До 3,1 ин) је.

Глаукокрили галеб има белу главу, врат, дојке и трбух, бели реп и бисерно сива крила и леђа.

Ивице његових крила су беле врхове. Ноге су ружичасте, а образи жуте боје са црвеном субтерминалном пегом (место на крају гредице које затвара сандуке који подстичу редовно храњење).

Чело Галеба са глаукастим крилима је донекле равно. Зими се глава и дремка појављују у мраку, а епицентар постаје таман.

Млади галеб са глаукастим крилима је црн или смеђ са црним мрљама и треба му четири године да стигне стопама одраслих.

Уобичајени велики галебови на пацифичком северозападу, Глаукозити крилати галебови често хибридизују са другим галебовима и често показују средње особине перја.

У неплодној сезони одрасли галебови крилаткастих крилата имају јак покривач у сиво-плавој боји (леђа и крила), бели реп и белу главу смеђе.

Рачун Галеба Глауковог крила је превелик. Крила су сива или сиво-црна, нису толико дубока као многе цветне врсте.

Доња крила су бела са плаво-сивом траком. Ноге су ружичасте, а образи жути са црвеним мрљама.

Очи Галеба са глаукастим крилатом су тамно смеђе или ретко жуте. Током сезоне размножавања глава је чисто бела, а капци ружичасти у прстену.

Као и други велики образи Вашингтона, галеб с глаукастим крилатом је „четворогодишњи цвет“, коме одрасла особа може да прође четири године до перја.

Тинејџер је смеђе боје са тамним оком и сунцем. Ово стадо се прилагођава и прихвата карактеристике одраслог галеба са глаукастим крилатима годину дана за другом.

Откривање ових грешака може бити збуњујуће, па су напредни теренски водичи и искусна подршка посматрача изузетно корисни за хибридне описе и откривање грешака.

Станиште

Глазирани крилати галебови често се виђају у заливу и у храмовима, на плажама и каменитим обалама.

Често их остављају у слатководним језерима, пољопривредним пољима, градовима и смећу у приобалним подручјима. Понекад се врло добро виде у приобалним областима, у погледу земљишта, али су мање видљиви у унутрашњости.

Станиште гнезда Глаткокрилог галеба је претежно ниско, на равним острвима, са слојевима песковитог, стеновитог или шљунчаног.

Кровови градске зграде уз Пагет Соунд такође су коришћени као смештај за гнежђење.

У Пугет Соунд-у гнезда су обично смештена у човеком измењеним стаништима, док су обална гнезда обично у природним окружењима.

Понашање

Галебови са разним врстама ледених крила пасу током ходања, летења или пливања.

Као и други велики меци, шкољке су оставили на стенама и другим тврдим површинама са самог врха да би их отворили.

Глатки крилати галеб краде храну другим морским птицама и лови мале птице, посебно у близини.

Изузетно авантуристички, прићи ће столовима за пикник и другим зонама које заузимају људи, тражећи чишћење и разноврсне материјале.

Дијета

Свеједи, Глатки крилати галеб, могу јести највише што год може, али предмети који се најчешће убризгавају укључују рибу и друге морске животиње, мале птице, јаја, мале сисаре, остатке расуте по мочварама и депоније, канализационе резервоаре, канте за смеће и паркинг много. укључују.

Од птица

Галебови глаукастих крила размножавају се искључиво на обали Вашингтона (и ређе их виђају у источном Вашингтону), који обично преживе више сезона размножавања.

Гнездо галебова глаукастих крилата обично је у колонији, а птице се прво узгајају у доби од четири године. Гнездо је обично на земљи.

Место је очишћено, а постављен је прстен биљака и остатака у близини.

Понекад се покрене више гнезда, али само једно је комплетно и користи се. Оба родитеља излежу 2-3 јаја око четири недеље.

Новорођени глаукастокрили галеб је покривен испод и напушта гнездо два дана касније, иако остаје близу гнезда.

Оба родитеља хране бебу, која први пут почиње да лети са 5-7 недеља, а колонију напушта отприлике две недеље касније.

Сјајна крила, малолетна

Љети се галеб с крилатим крилом веже за десни образ и сваки пар даје две или три рибе које се играју шест недеља.

Глазирани крилат галеб пружа храну обали, мртву или рањиву на мртве животиње, рибу, остриге и остатке.

У урбаним срединама, галеб с глаукастим крилатима познат је по својој тенденцији да узима храну људима и отвара несигурне вреће за смеће у потрази за храном врста. Његов узвик је „низак ниво“ как-как-как или „вау“ или више звукова високог нивоа.

Имиграциони статус

У Вашингтону су ледени крилати галебови присутни током целе године, мада се после сезоне размножавања младе птице шире даље од старијих птица.

Неке расе Британске Колумбије и Аљаске зими су распрострањене на југу дуж обале.

Статус очувања

Грм с глукозним крилима најраспрострањенији је и најраспрострањенији галеб у Вашингтону. То је сложени део уско повезаних врста галебова који се лако крижају.

Западни галебови, ледени крилати галебови, галебови са слаткастим тракама и галебови харинги хибридизовани су са галебом глаукознокрилих, што отежава утврђивање популације појединих врста.

У Вашингтону се галебови са крилатим крилатима често синтетишу са западним галебовима, а обојица имају чисти облик, као и хибрид у прорачуну популације државе. 1989. године популација је процењена на око 37 000 птица.

Становништво око града је у сталном порасту током последњих неколико деценија. Велики део овог раста приписује се доступности смећа и рибљег отпада.

Ово повећање популације галебова са крилатим крилом може потиснути многе друге популације морских птица на којима галебови прекривају глукозне крилате.

Ово издање треба даље проучавати и у будућности ће можда бити потребно управљање овим галебом.

Pin
Send
Share
Send
Send