Птичје породице

Амазон Кингфисхер Бирд - Чињенице | Опис

Pin
Send
Share
Send
Send


Амазонски заморац, научно име Цхлороцериле амазона је резиденцијални узгајивач зимоваца у низинама америчких тропских крајева од јужног Мексика на југ преко Централне Америке до северне Аргентине. Овај чланак ће дати преглед чињеница о амазонском зимовцу, предаторима, звуку, позиву.

Амазон Кингфисхер Опис

Амазонски зиморац подсећа на неискусног зимовца који дели његове варијације, међутим, много је већи од свог рођака и тежак је за три до четири случаја. Величина је 30 цм (12 инча) и тешка 98-140 г (3,5-4,9 оз).

Има свакодневни облик зимоваца, кратког репа и дугачке фактуре. Горе је масно неискусно, са чупавим гребеном и белим оковратником преко врата. Недостају му беле ознаке на крилима које је доказао неискусни зиморац.

Амазон Кингфисхер је величине око 29-30 цм и тежак ~ 110г.

Ова ситна, јарко обојена птица поседује тамноплава или неискусна крила, реп и главу. Горе је неискусно, са чупавим гребеном и белим оковратником преко врата.

Има свакодневну форму Кингфисхер, кратког репа и дугачке фактуре. Сви Кингфисхерс су идентификовани по његовим здепастим нашим телима, масивним главама и дугим, дебелим, оштро шиљастим уплатама, формираним попут бодежа.

Чини се да је фактура несразмерна са остатком тела, међутим, дизајнирана је за набијање и хватање плена.

Ноге су им кратке, а репови широки и крупни. Њихови робусни прсти помажу им док се смјештају на гране.

Мужјаци имају бели доњи део, осим широке кестењасте траке на прсима, и неколико неискусних пруга на боковима.

Женско перје је много мање живописно од мушког. Има бели доњи део са неискусним мрљама на грудима и неискусним бочним пругама.

Млади подсећају на одраслу женку, међутим на крилима имају беле мрље.

Мужјаци имају бели доњи део, осим широке кестењасте траке на прсима, и неколико неискусних пруга на боковима.

Женке имају бели доњи део са неискусним мрљама на пределу груди и неискусним бочним пругама.

Млађе птице подсећају на одрасле женке, међутим на крилима имају беле мрље. Ове птице обично дају оштро име. Ретко чујан траг, дат са дрвета високо, је звиждук види види види.

Амазон Кингфисхер дистрибуција

Амазонске краљевске рибе бораве у тропским низинама јужног Мексика, јужно од Централне Америке до северне Аргентине, а најмање једна птица залутала је на север до Тексаса.

Подаци из Тринидада сматрају се неисправним.

То су резиденцијалне (не-селице) птице.

Они су готово сигурно неискусни зиморац који се може видети на масивним рекама.

Амазон Кингфисхер Станиште и понашање

Овај масивни зиморац узгаја се поред потока. Необложено гнездо налази се у водоравном тунелу направљеном у речној финансијској институцији и дугачко чак 1,6 м и велико 10 цм. Женка полаже три, обично 4 бела јаја.

Амазонски зиморови понекад се виде како су постављени на одељење или стену у близини воде раније него што су прво уронили у главу након што су уловили рибу.

Поред тога, хране се стеницама, рибама и водоземцима. Они су готово сигурно амерички неискусни водопад који се може видети на масивним рекама.

Амазон Кингфисхер План хране / храњење

Амазонске прстенове понекад виде како су постављени на одељење или стену у близини воде раније него што су прво уронили у главу након што улове рибу.

Храниће се чак и бубама и различитим водоземцима, слично малим гмизавцима и раковима.

Правилно су развили маштовиту и предосећајну. Њихове тамно смеђе очи у стању су да јасно виде боје и чак су у стању да маштовито и дрско гледају двоглед.

У стању су да пребаце очи кроз очне дупље, уместо да морају да ротирају целом главом како би се повиновали свом плену.

Необична адаптација коју поседују је моћ компензације преламања и одбијања воде док траже плијен под водом.

Због тога риба изгледа ближе поду него што је. Они исправљају појам дубине једнако исправно.

Природа је Кингфисхеру понудила знатну количину заштите за очи. Њихове навикавајуће мембране бране очи када ударе у воду.

Мразици су изузетно територијалне птице. Пронаћи ће примарни простор првенствено заснован на изворима оброка, фасцинантном грмљу и сигурним веб локацијама за ноћење.

Као и већина птица, своје оброке могу тражити ујутро и увече. Ако је клима хладнија, чак ће и ловити оброке током средине дана.

Кингфисхер ће убости свој плен, оба са затвореном или отвореном фактуром, ослањајући се на димензије плена.

Зимовци из сва три домаћинства убијају свој плен премлаћивањем по дну или гргечу како би разбили кости.

Затим рибу удубе у уста, главом, како не би доспели ниже до костију или љускица док је прогутају у потпуности.

Они ће чак појести змије овом методом! Многи зимовци могу јести плен који им се чини превише масиван да би их могао угурати у уста.

Чистоћа је неопходна Кингфисхерима; могу се заронити у воду да се оперу, а затим одлете до гргеча да би преја и осушили перје на дневном светлу. Неки ће чак и бистрити главе користећи се крилима.

Они ће максимално искористити одељење за рибање њихових спектакуларних плаћања, задржавајући их у дивној ситуацији стружући их напред и назад.

Позиви / Вокализације

Име овог Кингфисхера се понекад назива звуком „тецк“. Њихов траг, отпеван са крошње дрвећа, можда се врло ретко чује. Осећа се као звиждук „види-види-види-види“.

Размножавање / гнежђење Амазон Кингфисхер

Овај масивни зиморац узгаја се поред потока. Необложено гнездо налази се у водоравном тунелу направљеном у речној финансијској институцији и дугачко чак 1,6 м и велико 10 цм.

Гнезда граде сваки мушкарац и жена. Наизмјенце ће прстима избушити тунел, након чега ће на крају тунела избити танку комору у коју ће ставити јаја.

Птице ће потрошити између три и 7 дана радећи да заврше свој тунел. Неке птице нападају своја радна места толико снажно да су се смртно повредиле док су летеле у тунеле током ових ископавања.

Женка полаже три, обично 4 бела јаја. Свака мајка и отац инкубирају јаја.

Изводници су вештачки (голи, слепи и беспомоћни) и потребна им је брига и храњење од стране мајке и оца који достављају оброке у комору за гнежђење.

Међутим, брзо се развијају и убрзо су пилићи у позицији да путују према вратима тунела до места на које наиђу одрасли и чекају да их нахране. На крају, хране се на гргечу близу врата.

Уклањање се може завршити само неколико дана до неколико недеља. После тога, млађи могу бити сами и могу се прехранити.

Погледајте видео: 5 Pet Birds Great for Kids. PARRONT TIP TUESDAY (Септембар 2021).

Pin
Send
Share
Send
Send